Miért bízzuk az állványozást profikra?

Bár az állványozás elsőre könnyűnek tűnhet… valójában a tevékenység egy önálló szakma és nem hiába. Éppolyan szakértelmet kíván, mint az építkezés során bármely egyéb munkafolyamat. Éppen ezért, hatalmas hibát és egyben veszélyforrást jelenthet, ha a munkát nem tapasztalt állványozó szakemberek végzik. Homlokzati állvány bérlés során ne csak az elemeket kölcsönözze, de kérje az állványrendszer építését és bontását is.

Miért bízzuk az állványozási munkákat profikra?

Az állványozás kulcsfontosságú szerepet tölt be az építkezési munkálatok során. A kivitelezőket többnyire szigorú határidők kötik. A munkafolyamatok bármelyik szakaszában bekövetkezett csúszás kihatással lehet az összes többi munkálatra, aminek következtében az átadás csúszik, a kivitelezőt pedig súlyos kötbérek terhelhetik.

Az állvány helyszínre érkezésének, tervezésének, építésének és bontásának tehát rendkívül gördülékenyen kell megtörténnie, hogy ne okozzon a későbbiek során komoly anyagi károkat.

Az anyagi tényezőknél azonban sokkal fontosabbak a biztonsági szempontok. Az állványon végzett munka a legveszélyesebb munkák közé tartozik. Egy hanyagul elhelyezett elem, egy elöregedett járóléc, egy festés nélküli, rozsdás állványrészlet könnyen tragédiát okozhat. Az állvány építés során a hibázások legkisebb mértéke sem megengedhető. A homlokzati állvány építőjének, az állványozási szakembernek pontosan tudnia kell, hogy milyen munkatípushoz melyik állványrendszer lesz a legmegbízhatóbb, hogy az adott talajminőségen és kívánt magasságban miként hozható ki a maximális stabilitás a szerkezetből.

Mindezek mellett az állvány építésnek és az állványon végzett munkának is szigorú szabályai vannak, melyek megszegése komoly bírságokat hozhat magával.

A fentiek miatt mindenképp ajánljuk, hogy az építkezések során menjen biztosra és bízza az állványozást profi, a területen már tapasztalatot szerzett szakemberekre.

Galamuscsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Esküvő szervezése

pén Júl 17 , 2020
Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztosan megtörtént már az eljegyzés és most nagy izgalommal és boldogsággal gondolkoztok az esküvőn, netán már bele is vetettétek magatokat az esküvő szervezésébe. A nagy boldogságot azonban gyakran felváltja a kétségbeesés érzése, amikor rájön az ember, hogy milyen nagy szervezést igényel ez a nagy […]