Gyógyító ásványok, amelyek segítenek a menopauza időszakában

Sajnos minden nő életében egyszer bekövetkezik az a rémes időszak, amikor végleges hormonális változásokon esik át. Ez az időszak nem más, mint a menopauza időszaka. A petefészkek működésének fokozatos leállásával, a női ciklus szabálytalanná válásával járó folyamat, amikor a hormonértékek széles határok közt ingadoznak, végül az ösztrogénhormon termelődése le is áll.

Az ösztrogén hiánya az egész szervezetre kihat, a hajra, a bőrre, a kedélyállapotra, és az általános közérzetre is. Sok hölgy panaszmentesen esik át ezen az időszakon, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb igencsak megszenvedi. Ilyenkor hormonkezeléseket vetnek be, de az alternatív gyógymódokat is többen alkalmazzák, mint például a gyógynövények használatát, sőt újabban az ásványköveket jótékony hatását is bevetik. A gyógyító ásványok közül a holdkő és a citrin ajánlott kifejezetten a menopauza leküzdése ellen. A holdkő tulajdonságait tekintve enyhít a menstruációs panaszokon, ugyanakkor segít legyőzni a hangulatingadozásokat, a depressziót. A citrin is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a menstruációs zavarokat, csökkenti a hőhullámokat is.

A gyógyító ásványok közül szokták használni még az opál és a lapidolit köveket is. Ez utóbbit inkább marokkőként ajánlják használni, mely kitűnő ellenszere a depressziónak és a hangulatváltozásnak. Az opál pedig elősegíti az érzelmi stabilitás kialakulását és megtartását. Ha elviselhetetlenné válik a menopauza időszaka, bátran folyamodjunk a gyógyító ásványok használatához.

Galamuscsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Miért bízzuk az állványozást profikra?

sze ápr 15 , 2020
Bár az állványozás elsőre könnyűnek tűnhet… valójában a tevékenység egy önálló szakma és nem hiába. Éppolyan szakértelmet kíván, mint az építkezés során bármely egyéb munkafolyamat. Éppen ezért, hatalmas hibát és egyben veszélyforrást jelenthet, ha a munkát nem tapasztalt állványozó szakemberek végzik. Homlokzati állvány bérlés során ne csak az elemeket kölcsönözze, […]