Álláskeresés Debrecen mezőgazdasági lehetőségei között

Napjainkban Debrecent tartják az ország egyik legfontosabb tudományos, kulturális, kereskedelmi, vasúti, építészeti központjának. Gazdasági mutatóit tekintve széleskörű iparágazatok voltak jelen a város területén, melyek közül a nehézipar megjelenése és fejlesztése került előtérbe. Ezen kívül az élelmiszeripar, textilipar területén is voltak létesítmények, fejlesztések. Munkahely tekintetében az ipari fejlődésének köszönhetően, és a térség mezőgazdasági adottságait is kihasználva a munkanélküliségi arány alacsonyan van jelen a településen. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az álláskeresés Debrecen területére egyáltalán nem jellemző, hanem éppen azt hangsúlyozzuk, hogy az ország keleti részére való tekintettel igencsak nagy fejlődést mutat a város.

Magas a mezőgazdaságban foglalkoztatottak aránya is, ez annak tudható be, hogy a mezőgazdaság hosszú időn át befolyásolta, és a mai napig is ezt teszi, a város gazdasági szerepét. Az álláskeresés Debrecen városban lénygében ugyanúgy működik, mint más városokban, ám azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyetemi város is. Három olyan intézmény is működik a városban, amelyek magas fokú képzettséget biztosítanak a fiatalok számára. Az egyetemi évek alatt szakmai gyakorlat vállalására is van lehetőség, főképpen, ha a debreceni Agrártudományi egyetemet vesszük példának, akkor nagyon sok lehetőség van az egyetem keretén belül szakmai gyakorlatot vállalni. Ilyen értelemben a mezőgazdaság területén az álláskeresés Debrecenben előnyt is jelenthet, ha már a munkavállalók szakmai gyakorlattal is rendelkeznek.

Galamuscsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szolnoki állások azonnali kezdéssel - mit jelent?

szo jún 15 , 2019
Egyre gyakrabban olvashatunk olyan álláshirdetéseket, amelyek leírásában szerepel az azonnali kezdés. Igen ám, de ez egész pontosan mit is jelenthet. Laikusként azt mondhatnánk, hogy egyértelműen azt, hogy azonnal fel is vesznek. Ez nem éppen így működik. A legtöbb állás betöltésére megtalálni a megfelelő személyt időbe telik. Egyszer az álláshirdetés, a […]
szolnoki állások azonnali kezdéssel