Állásajánlat – mikor ne fogadjuk el!

Napjainkban a munkaerőpiacon nagy hiányosságok vannak, ám mindezek ellenére nem kerülhetjük el, hogy ne szóljunk pár szót arról, hogy mire figyeljünk egy állásajánlat elfogadása előtt. Átlagosan napi nyolc órát töltünk munkával, ami azt jelenti, hogy jelentős részét teszi ki életünknek. És mindenki arra törekszik, hogy jól érezze magát munkahelyén, hiszen azt tapasztalatból tudjuk, ha valaki nem érzi jól magát, akkor a nagyon rányomja bélyegét a hétköznapokra. Állásajánlat elfogadás előtt figyeljünk néhány alapvető figyelmeztető jelre, ami alapján rájöhetünk, hogy a cég által kívánt állás betöltése nem megfelelő számunkra. Egyik ilyen jel lehet a kommunikáció, azaz ahogy bánnak velünk a felvételi folyamat során, az utalhat arra, miként fognak alkalmazottként kezelni.

Egyszerű példa erre az, ha nem válaszolnak a telefonhívásra, e-mailekre vagy esetleg az interjún feltett kérdéseinkre. Egy munka elfogadása megváltoztatja életünket, ebből a megközelítésből nem kellene, úgy elfogadjunk egy állásajánlatot sem, amíg nem mentünk el a cég székelyére, nem ismertük meg a környezetet, nem találkoztunk a jelenlegi alkalmazottakkal. Egy látogatás alkalmával felfigyelhetünk az olyan figyelmeztető jelekre, mint a koszos vagy nem biztonságos irodai környezet vagy az elégetlennek tűnő alkalmazottak. Ha rosszkedvűek leszünk egy látogatás után, akkor biztosan nem akarunk majd napi több órát eltölteni ott. Végül a cég után is kell érdeklődni, erre tökéletesen alkalmas az internet, ahol információkat szerezhetünk az adott cégről, és ahol bártan mondják el véleményüket a volt alkalmazottak, és a jelenlegiek is.

Galamuscsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Munka lehetőség Győr területén

pén jún 21 , 2019
Győr az utóbbi időszakban nagy változásokon ment át a gazdaságát illetően. Tekintve azt, hogy határmelletti város nagyon sok külföldi befektető választotta célpontnak. Ami a gazdaság történetét illeti már a múltszázadban jelen voltak a különböző gyárak a város területén gondolunk itt a textilgyárra, gépiparra. Munka lehetőség Győr területén tehát mindig is […]
munka lehetőség Győr