Családunk jóléte és biztonsága a legfontosabb dolog a világon, és ez a nyaralás alatt sem változik. Bár a családdal történő utazást a leglazább szülők is pontról pontra megtervezik, ennek ellenére mégis lehetnek olyan dolgok, amire nem gondolunk előre. Sok esetben nem is tudunk teljesen előre gondolkodni – kivéve azzal, ha bebiztosítjuk magunkat, amely egy olyan általános védelmet nyújthat, ami a legtöbb problémára segítség lehet. Egy körültekintő utasbiztosítás 2021-ben nyugalmat és valódi biztonságot ad a teljes nyaralás és utazás alatt. Ezért ne menjünk el mellette inkább nézzünk utána, hogy melyikre érdemes voksolni. Mutatjuk az alaptípusokat.

Ezekre a biztosításokra lesz szükségünk a vakáció alatt

Ezek mellett számos kiegészítő szolgáltatást is kínálnak a biztosítók, melyekhez át kell gondolni még a legapróbb terveinket is. Ha tudjuk, hogy veszélyes területre fogunk tévedni, például búvárkodásra készülünk, egy balesetbiztosítás elengedhetetlen. Amennyiben repülővel megyünk, úgy a poggyászbiztosításon se hezitáljunk. Mutatjuk, miért!

  • Klasszikus utas-, és balesetbiztosítás: egy alap utasbiztosítás 2021-ben elengedhetetlen, ha utazunk, hiszen kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz beteg a gyerek, és azt sem tudhatjuk, hogy mikor ér bennünket baleset. Amennyiben már tervezéskor tudjuk, hogy veszélyes vizekre visszük a családot, például búvárkodni fogunk, vagy vízi túrára indulunk, de akár a tevegelést is ide vehetjük, akkor pedig kötelező eleme az utazásnak. Az orvosi ellátás költségei igen magasak lehetnek külföldön, biztosításunkkal viszont ezt csökkenthetjük. Ugyanis a legtöbb esetben térítik az orvosi ellátást, olykor még a magánkórházit is, és minden a balesethez, betegséghez köthető szükséges elemet.
  • Asszisztencia szolgáltatás: sok időt spórolhatunk azzal, ha nem magunknak kell felkutatni a közeli kórházat, vagy megkeresni a helyi autómentők elérhetőségét. Ugyanis a szolgáltatás keretein belül probléma esetén telefonon kérhetünk segítséget a biztosítónktól, minek során segítenek, hogy milyen problémával hova forduljunk. Külön köthetünk az autónkra is asszisztencia szolgáltatást, ami nem csupán a saját autó, de bérelt esetén is érvényes. Hatalmas segítség főként, ha ismeretlen kultúrát kívánunk felfedezni. Egyes utasbiztosítások magukba foglalják az asszisztenciát, de ha nem, akkor mindenképpen egészítsük ki vele.
  • Poggyászbiztosítás: ha repülővel utazunk, akkor tilos elindulni poggyászbiztosítás nélkül, hiszen igen kellemetlen, amikor elvész vagy megsérül a csomagunk. Persze azonnal a biztosítás sem pótolja az elveszett, sérült holmijainkat, de utólagosan legalább megtéríti a keletkezett kárunkat. Mielőtt aláírjuk a szerződést azonban jól olvassuk át az apróbetűs részt is, mert előfordulhat, hogy egyes értékekre nem érvényes.

Sokunknál előfordul, hogy a pozitív életszemlélet nem engedi, hogy a poggyászunkon túl magunkat is biztosítsuk hiszen velünk úgysem történik semmi, tudunk vigyázni magunkra – viszont ez hibás hozzáállás, mivel sosem tudhatjuk mikor lépünk rosszul és végződik a kirándulás bokaficammal, vagy csíp meg egy ismertelen rovar, amire allergiás reakciót ad a szervezetünk. A poggyászbiztosítás is fontos, viszont még a csomagunkat néhány tízezer forintból pótolhatjuk, addig a kórházi ellátás egyes térségekben akár milliós végösszeggel is záródhat.

Utasbiztosítás 2021-ben egyszerűen, akár online is köthető, viszont, ha elvesztünk a kínálatban, akkor bátran kérjünk személyes útmutatást. Az ügyintéző minden esetben készségesen segít kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk. Illetve kiegészítő szolgáltatásokat is tud ajánlani a fent leírt alapok mellé. De, ha mégis az online verziónál maradnánk, akkor biztonsággal használhatjuk a szolgáltatók kalkulátorait, ahol beállíthatjuk az utazás szükséges paraméterét és ha megfelelő opciót ajánl a rendszer, akkor helyben meg is köthetjük a szerződést fölösleges utazgatás, és papírmunka nélkül. Segítségként nézd meg az Axa-assistance kínálatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.