Az egyszerűsített kazáncsere mindenképp okos megoldás annak, aki kazáncserére kényszerül. Nagyon kecsegtető az, hogy ennek a típusú kazáncserének a lebonyolítása roppant egyszerű, hiszen nem tervköteles.

Egy egyszerűsített kazáncsere nem tervköteles, viszont fontos tudni az elvégzése előtt néhány szempontot. Csupán egy hozzáértő mérnök, szakember végezheti el a munkát, senki más. Ez a bizonyos szerelő olyan kell legyen, aki a gázszolgáltató által jogosult rá. Fontos tudni azt, hogy csupán ebbe a kategóriába tartozó személyeket hatalmazhatunk fel a munka elvégzésére. Ha nem így cselekszünk, annak akár igen nagy büntetés is lehet a vége.

Egyszerűsített kazáncsere esetében a munka lebonyolítása sokkal egyszerűbb, ezért is választják nagyon sokan ezt a megoldást. A munkálatok közepette, maga a gázvezeték nem kerül átépítésre illetve a teljesen új kazán paraméterei meg kell egyezzenek a régivel, amelyet kicserélnek a szakemberek. A szakemberek figyelembe veszik ebben az esetben, a kazán mértét, a kazán alakját, típusát, illetve a kazán kapacitását, vagyis teljesítményi szintjét is. Nagyon fontos tudni azt, hogy egyszerűsített kazáncserét csupán abban az esetben végezhetünk el, ha az újonnan vásárolt kazán paraméterei megegyeznek, a már korábban használt készülékünkkel. Mindenképp jó megoldás annak, aki megelégedett, és örömét lelte az előző kazán használatában, hiszen nem kell gondolkodnia a lehetőségeken annak érdekében, hogy a megvásárolandó új kazán megfelelő legyen, és strapabíró.

Mint minden más munkálat előtt, érdeklődjünk a procedúráról, és kérjünk véleményt, tanácsokat. Nem szabad vakon, bután belekezdeni olyan munkálatokba, amelyek veszélyeztethetik a családunk életét, és testi épségét. Szánjunk rá időt, és annyi pénzt, amelyet ez az egyszerűsített kazáncsere lebonyolítása igényel. Ha mindenre odafigyelünk, és mindent időben elvégzünk, akkor nem lesz más dolgunk, mint élvezni minden olyan lehetőséget, amelyet egy ilyen kazán biztosít számunkra, vagyis az otthon melegét, és a meleg víz korlátlan használatát.

Ajánlott alaposan átgondolni azt, hogy mikor is fogunk neki annak, hogy a kazánt kicseréljük. A legjobb meglátás az lenne, hogy egy olyan időszakban végezzük el az egyszerűsített kazáncserét, amikor maximálisan kivitelezhető, és semmi sem gátol bennünket abban, hogy véghezvigyük ezt a munkálatot.