BabakocsiBabakocsi

A babakocsi kiválasztása önmagában is elég nehéz feladat, hiszen nem elegendő csupán a színt és a márkát eldönteni, hanem nagyon sok apró részletre figyelni kell. A vázszerkezet felépítése, a kerekek mérete, formája, a funkciói, valamint a kényelmessége és biztonsága a legfontosabb szempont a választás során. A babakocsi felszereltsége mellett rengetek olyan kiegészítő van, amivel megkönnyíthető a használatuk.

Fontos babakocsi kiegészítő lehet a szúnyogháló, ez főképpen akkor válik hasznossá, amikor olyan helyen tartózkodunk, ahol sok a szúnyog, hiszen a baba nem tud ellenük védekezni. Amikor szúnyoghálót vásárlunk, mindig érdeklődjük meg, hogy kompatibilisek-e egymással, mert a szúnyogháló nem univerzális. Bármikor járhatunk úgy, hogy séta közben hirtelen elered az eső, ezért például az esernyő egy remek babakocsi kiegészítő.

Az esernyők általában univerzálisak, azaz, minden babakocsira jók. A babakocsira rögzíthető esernyő előnye, hogy a naptól is véd, hátrányuk, hogy nem védi meg teljesen a babát az esőben. A babakocsi, és a babázás legfontosabb kiegészítője a pelenkázó táska, nagyon körültekintően válasszuk ki, vigyázzunk, hogy mennyi rekesze van, mit tudunk belerakni, mennyi játék, ital, keksz, vagy cumisüveg fér el benne, hova tudjuk rakni az extra pelusokat, vagy a bébitápot, és az is fontos, hogy olyan széles legyen, hogy a kormányra lehessen akasztani, hiszen nem akarjuk majd egész nap cipelni. A babakocsi kiegészítők között lényeges lehet még a napernyő, amelyek nagy része UV szűrős és komoly védelmet nyújtanak a nap ellen.