Miért kelesztenénk, dagasztanánk a rohanó hétköznapokon, ha kevés munkával, sütés nélkül is készíthetünk finom édességeket? A különféle sajttorták, a joghurtos édességek, a poharas desszertek, a kekszes sütik nagy előnye, hogy pikk-pakk összeállíthatjuk, sütés helyett pedig inkább hűtést igényelnek. Nagyon jól jön a hétköznapokon, de akár a nyári meleg napokon, sőt az ünnepek előtti rohanással teli napokon is a kókuszgolyó, a keksztekercs, és más olyan nassi is, amit csak össze kell gyúrni. A sütés nélküli desszertek többségét érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, mert hosszabb ideig kell a hűtőben pihentetni. Ilyen kiváló sütés nélküli desszert például a gesztenyekrémes keksztekercs is. A gesztenyekrémes keksztekercs mindössze fél óra alatt elkészíthető és pár óra hűtőben való pihentetés után már tálalható is.
A hozzávalói is könnyen beszerezhetők, mindössze kekszre, porcukorra, vanília cukorra, tejre, és néhány csepp rumaromára van szükség. Míg a töltelék esetében gesztenyemasszára, margarinra és porcukorra van szükség. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ketté választjuk, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a porcukorral és a margarinnal, esetleg egy kis rumot is lehet belecseppenteni a különlegesebb íz elérése érdekében. Tovább ajánlott a feltekert tészta tetejét kevés rumos tejjel megkenni és kókuszreszelékkel megszórni. Ahogyan már előzőleg írtuk a gesztenyekrémes keksztekercset pár órát hűtőben kell tárolni, majd ezt követően fogyasztható.