édes gofri

Ha szeretjük a hasunkat és a különböző édességeket, akkor nem kell azonnal a boltba rohanni valamilyen előre készített süteményért. Némi kreativitásra és egy kevés időre van szükség, hogy az édes gofri elkészüljön. Ez az alapvető finomság sokoldalúan továbbfejleszthető, ezért nagyon közkedvelt desszert. Bár a gofri gyakran megvásárolható a boltokban, ennek a változatnak sosem lesz akkora értéke, mint annak, amit saját kezűleg hozunk létre. Az édes gofri előállítása közel sem bonyolult, ezért bárki nekiláthat, mert biztosan sikerrel jár. Amire ugyanakkor szükség van egyértelműen az egy gofri sütő. Ha ez megvan, akkor igazi élmények sora várja majd a családot, hiszen rendre lehet készíteni akár minden alkalomra valamilyen édes gofri alapú süteményt.

Lássuk akkor a hozzávalókat. A liszt egyértelmű, hiszen e nélkül kiindulni sem lehet. Ezen túl porcukor, tojás, szódabikarbóna, sütőpor, vaj és tej. Ezek megfelelő arányú és módú keveréséből készül el a tökéletes tészta. Az édes gofri tetszőlegesen süthető meg ropogósabbra, vagy puhábbra. A sütés maga csak néhány percig zajlik, tehát a tészta előkészítése veszi el a több időt. Amint ezzel is sikerült végezni következhet a második fázis. A kreativitásnak itt jut igazán tér. Bár a lapok magukban is elfogyaszthatók, de azok díszíthetók némi lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal, mogyorókrémmel és ezek minden arányú kombinációjával. Az édes gofri ínycsiklandozó desszertek vázát képezheti. Nincs olyan alkalom, amikor ne lenne az ideális a tálalásra. Ha megismerjük az általa nyújtani képes potenciált, akkor nem akarunk majd lemondani róla többet.