Mindig is utáltam a családi étkezéseket. Úgy gondoltam, hogy ezek csak erőltetett szertartások, amik mögött nincsen valójában semmi. Ehhez meg kell értnetek persze, hogy a családom nem igazán volt funkcionálisnak mondható. Az ünnepi és vasárnapi ebédek mindig vagy csendben, vagy veszekedések között teltek. Ahogy azonban változtak az idők és a saját helyemen laktam, rájöttem, hogy igenis, a közös étkezés lehet egy varázslatos dolog.

Persze ennek az a feltétele, hogy olyan emberek között legyünk, akik szeretik egymást. És az első pesti éveimben ezt maximálisan meg is kaptam, mikor elkezdtük felfedezni az olcsó éttermeket. Nem volt időnk a haverommal főzni, úgyhogy mindig valami ilyen helyen ebédeltünk és őszintén, tényleg volt valami különleges az egészben. Annyira ősi és elemi az, mikor bizalommal megosztod az ételedet egy társaddal.

Hasonlóan különleges dolog az is, mikor ajándékot adunk egymásnak. Ahogy azonban idősebb lesz az ember, egyre nehezebb személyes, egyedi ajándékot találni. Én is ezzel a problémával küszködtem egészen addig, amíg rá nem találtam a Lolmarkt nevű oldalra. Itt az egyedi póló készítés nem csak egy hangzatos címszó, hanem a valóság. Az egyik haverom ajánlotta nekem, mikor tanácstalan voltam azzal kapcsolatban, hogy mit szerezzek be apa 50. születésnapjára.

A Lolmarkt oldala elsősorban átlátható, ami egy nagyon fontos szempont, ha internetes boltokról van szó. Alapból mindennek megvan a helye és nincs szükségünk egy boltos segítségére ahhoz, hogy rátaláljunk az egyedi póló készítés részlegre. Ha azonban nem vagyunk olyan kreatívok, hogy magunk találjunk ki egy feliratot, akkor a kezdőlapon végtelen mennyiségű feliratos pólót találhatunk, amik biztosan megfelelnek majd az igényeinknek.

Az egyedi póló készítés részleg eléréséhez nem kell mást tenni, mint a felső menüből kiválasztani a hozzá tartozó feliratot. Ez pont olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Picit féltem azonban, hogy ezután fognak megnehezedni a dolgok, de szerencsére a Lolmarkt tisztában van azzal, hogy miként lehet érthetően elmagyarázni az egyedi póló készítés lépéseit.

Mindenképpen ki kell választanunk egy terméket, ami tetszik, és ezt lehet utána személyre szabni. Tehát, kiválaszthatjuk azt, hogy milyen méretben szeretnénk és azt is, hogy milyen színben. Utóbbi számomra egy üdítő újdonság volt, mivel hozzá voltam szokva, hogy a rendes boltokban mindig csak egy- vagy két lehetőség közül kell választanunk.

Ami azonban talán még fontosabb volt számomra, az a termékek minősége. Túl sok olyan póló készítős oldal van, ahol végül egy silány vackot fogunk kapni. A Lolmarkt azonban nem él ilyen gyenge trükkökkel, úgyhogy megnyugodhatunk, hogy csak a legjobb minőségű pólókat fogjuk megkapni. Ráadásul még egy rövid leírást is biztosítottak azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes odafigyelni, például mosásnál. Örültem, hogy ennyire körültekintők, viszont még mindig ott volt a rendelés folyamata.

Ez azonban könnyebb volt, mint gondoltam. Nem kell mást tenni, csak behelyezni a kosárba a személyre szabott pólót, megadni a szállítási adatainkat, végül pedig kiválasztani azt, hogy miként szeretnénk fizetni. Az átvételre egyébként többféle lehetőségünk is van, és ha nagyon konkrét kérésünk van, akkor az oldalon található telefonszámon fel is kereshetjük őket. Sőt, ha a közelben lakunk, még el is látogathatunk a Lolmarkt üzletébe és személyesen elmagyarázhatjuk az igényeinket. Nekem azonban nem volt szükségem semmi ilyenre, mert a póló tökéletes formában megérkezett a kijelölt időben. Nem is gondoltam volna, hogy az egyedi póló készítés ilyen nagy móka lehet.