fürdőszoba ötletek

Gyakran túl kevés figyelmet fordítunk ennek a helyiségnek a belsejére, de ez nem helyes. Mivel a konyha után a fürdő az otthonok leggyakrabban látogatott helyisége, ezért a kialakításának a tulajdonosok kényelmét kell szolgálnia, úgy a világítás, mint a dekoráció terén. Ennek az elérésében manapság a praktikus fürdőszoba ötletek változatossága segíthet.

Mint fentebb említettük, a világítás hangsúlyos pont a fürdő terének hangulatos megszervezésébe. A tervezők az utóbbi időben a többszintű világítást alkalmazzák a projektjeikben. Ez a választás nemcsak a nappalihoz vagy a konyhához, hanem a fürdőszobához is megfelelő. Persze, ha a helyiség szűkös méretekkel rendelkezik, akkor a mennyezet középpontjában lévő kis csillár is elegendő lesz. De egy nagy és tágas térrel rendelkező helyszín esetében jobb, ha a világítás több fényforrás segítségével valósul meg.

A színekre koncentráló fürdőszoba ötletek

Itt a belsőépítészek általában egy világos palettát használnak, mivel ezek az árnyalatok vizuálisan megnagyobbítják a teret és úgymond súlytalanabbá teszik azt. Természetesen ezt nem szabad túlzásba vinni, mert végül egy kórházi szobára emlékeztető fürdőt kaphatunk. Nagyon fontos, hogy a helyiség kialakításánál a különféle színes részleteket és textúrákat alkalmazó fürdőszoba ötleteket se hagyjuk figyelmen kívül. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy kiegészítik a belső teret és harmonikusan néznek ki, anélkül, hogy beavatkoznának a dekorációba.

Ha sötét árnyalatokkal díszítenénk a fürdőszobát, akkor ügyeljünk arra, hogy azt a méretei lehetővé tegyék. A dominánsabb színösszeállításból álló fürdőszoba ötletek inkább a nagy terek számára alkalmas. Ha a méretekkel minden rendben van, akkor nyugodtan választhatunk bordót, sötétzöldet, feketét vagy lilát.

Berendezés, ami a kényelmet szolgálja

A fürdőszoba ötletek tárházának jó része foglalkozik a berendezések harmonikus és funkcionális szempontoknak is megfelelő elrendezésével. Ezért az ide szánt polcokat, állványokat és szekrényeket nagy körültekintéssel kell kiválasztani. A legjobb az olyan természetes anyagok használatát javasló fürdőszoba ötleteket górcső alá venni, amelyek ellenállnak a külső negatív tényezőknek, különösen a magas páratartalomnak és az állandó hőmérséklet-változásoknak. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a dekorációval foglalkozó fürdőszoba ötletek teljesen feleslegesek és dekorként elég csak egy fogkefe és szappantartót vásárolni. Ez viszont csak egy kis része annak, amit fel lehet használni a fürdő díszítésére. Akasszunk fel a képeket, helyezzünk el egy szokatlan keretbe rakott tükröt, vagy rakjunk a polcokra élő növényeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.