Nekem mindig nehéz a választás, hogy a sok híres és megbízhatónak tűnő márka közül mégis melyiket érdemes választani, hogyha motorolaj választásra, vagy bármilyen más egyéb kenőanyag választásra kerül sor. Nem egyszerű, de azt már például tudom, hogy a castrol olaj mindig jó választást jelent. Ebben van is egy felület, ami igazán sokat tud segíteni: az olajwebshop.hu. Itt ugyanis nem csupán az olaj márkát tudjuk könnyen kiválasztani, de minden más egyéb körítést is akár.

Az olajwebshop.hu egy olyan weboldal, amit szerintem minden autó tulajdonosnak érdemes meglátogatni, ha épp aktuális lehet az olajcsere, legyen szó bármelyikről. A castrol olaj pedig egy olyan garantáltan jó választás, amire rengetegen esküsznek, hiszen nem véletlenül jön szembe, mint megbízható termék minden oldalról. A motorolajok és a hidraulika olajok is, de persze a váltóolajok kategóriája is olyan, amiben meg lehet találni a megfelelő terméket. Értem ezt a kiszerelésre és az árra is – a minőség természetesen garantált, ezt talán mondanom sem kell.

A castrol olajok között megvan az 1-2 literes kategória, de megtalálható a nagyobb mennyiség is a 4-6 literes kannákban. Ez általában a helyzettől függ, hogy mikor és milyen autóba kell. Kiragadnék például egy nagyon jellemző SAE fokozatú váltóolajat, ami a 75W-90 számú váltóolaj. Ez 5-6 ezer forint között kapható 1 literes kiszerelésben. De nagyon sok választás található a motorkerékpároknak is, tehát itt nem csak az autósoknak érdemes körül nézni, de a motorosoknak is.

Kicsit elkalandoztam a gyártói előírásokon és arra jutottam, hogy én abból aztán semmit sem értek, hogy mit jelent az ACEA A1/B1 vagy ennek bármelyik másik alternatívája. Aztán rájöttem, hogy pontosan ezt nevesítik aztán meg autó típusként a „melyik járműhöz tanácsoljuk” résznél, szóval ha ettől a résztől ti is dobnátok egy hátast, akkor ne tegyétek! Az olajwebshop.hu oldalán mindenre van magyarázat, hogy valóban még egy laikus is eligazodhasson a castrol olajok között.

Ha esetleg még nem néztétek volna át igazán a weboldalt, akkor most elárulnám, hogy mindig vannak szezonális akciók is. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy mindent a felének a feléért adnak, de előfordul, hogy komolyabb, több tíz százalékos kedvezménnyel árulnak olyan termékeket, amelyeknek simán lehet aktualitása. Ha az olajwebshop.hu mellett döntötök, mindenképpen nézzétek meg az aktuális akciókat is, hátha akad köztük olyasmi, ami érdekes lehet a számotokra.

Egyébként személyes tapasztalatként több castrol olaj is van, amit jó szívvel tudok ajánlani. Egyik részről motorolajként is ilyet szoktam venni, mert az autószerelőm ezt ajánlotta a kezdetektől. Azt tanácsolta, hogy érdemes ilyen mértékben adalékolt kenőanyagot választani a motorhoz, mert minden egyes alkatrész hálás lesz érte és végeredményében én is, hogy hosszabb lesz az autó élettartama. Ennek fényében nem csak a motorolaj tekintetében szavaztam erre a cégre, hanem a váltóolaj esetében is, mert nekem – hozzá nem értőként – logikus volt, hogyha az egyiknél beválik a jól megválasztott receptúra, akkor a másiknál miért is ne lenne megfelelő.

Az olajwebshop.hu segít, hogyha kell egy jó castrol olaj, vagy bármilyen más egyéb termék, ami az autónkat hosszabb életű és egészséges futásúvá varázsolja. Ha szeretnétek ezekből garantáltan jól választani, akkor ajánlom ezt a webáruházat – ahol az akciókkal sem fukarkodnak.