búvárszivattyú

A kertes családi házak, nyaralók, gyümölcsösök vagy hétvégi telkek neveinek hallatán egy dolog egész biztosan összecseng, mégpedig az, hogy mindegyiknél szükséges előbb-utóbb valamilyen öntözési rendszer kialakítása. A búvárszivattyú teljes mértékben alkalmas szerkezet bármelyik említett terület teljes kültéri vízellátására. Megbízható, könnyedén telepíthető, ezen felül komplex megoldást kínál. A locsolás, szennyvíz szivattyúzása, illetve az öntözés egyszerre kivitelezhető a búvárszivattyú használatával.

Az ásott kutak beszereléséhez szintén remek darab. 250-2000 W közötti teljesítményre képes bármelyik fajta. Az ár-érték arány minden esetben az adott márka minőségét, népszerűségét, a professzionális kialakítást és felhasználhatóság módját tükrözi, így ezek tudatában érdemes kiválasztani a befutó modellt. A búvárszivattyú akár több éven át is megállja a helyét, ami ismét nagy előnynek mondható. A kapacitást okos döntés a meglévő terület nagyságához igazítani.

A búvárszivattyú sokféle feladat megoldásakor bevethető

A locsolás szükségessége, akárcsak a feleslegesen felhalmozódott bel- vagy szennyvíz eltávolítása időnként aktuálissá válik. Ezekre a célokra a búvárszivattyú megfelelő típusa kiválóan alkalmazható, természetesen mindegyik feladatra a leginkább megfelelő darabot érdemes beiktatni. A csőkútszivattyú egy motorral ellátott pumpatest, ami a vizet egy speciális kosárral fedett szívónyíláson veszi fel, kizárólag a folyadékba merítve működtethető, innen származik a búvárszivattyú elnevezés is.

A hagyományos fajtákkal ellentétben, ez a berendezés nem szívja, hanem a felszínre nyomja a vizet. A legtöbb modell igen nagy emelési magasságban is tud dolgozni. A telepítése egyszerű, mégis érdemes szakértőre bízni, az esetlegesen később felmerülő problémák elkerülése érdekében, nem mindegy ugyanis, hogy milyenek a feltételek, tehát tudni kell kiválasztani a leginkább megfelelő terméket. A búvárszivattyú használható a házkörüli feladatok megoldásán kívül, az ipari jellegű olajkitermelésben, de a tűzoltóságnál is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.